Ανακαλύψτε τα υπέροχα νυφικά κοσμήματα μας με μαργαριτάρια, swarovski crystals και ημιπολύτιμους λίθους σε καταπληκτικές τιμές!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αμέθυστος - Το Θεϊκό Μωβ

Ένας μεγάλος αριθμός θαυματουργών ιδιοτήτων αποδίδεται στον Αμέθυστο, από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Το όνομά του προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθύω» (μεθώ), καθώς στην αρχαιότητα πίστευαν ότι προστάτευε τον κάτοχό του από τη μέθη.
Είναι ένα από τα πιο πνευματικά ορυκτά. Ενισχύει τη διαίσθηση, δίνει τη δυνατότητα για διαισθητικά όνειρα και καθησυχάζει τους φόβους.
Βελτιώνει τη μνήμη, βοηθά στην ηρεμία, τη χαλάρωση και τον αυτοέλεγχο. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, διώχνει τις αυπνίες, το άγχος και το στρες. Βοηθά στην αποτοξίνωση του φυσικού σώματος και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του Αμέθυστου είναι οτι διώχνει την αρνητική ενέργεια και βοηθά τις σχέσεις να γίνουν πιο αρμονικές. Στην κρυσταλλοθεραπεία τοποθετείται στο 7ο Τσάκρα, αλλά και στο 6ο (τρίτο μάτι).

Οι αποχρώσεις του Αμέθυστου κυμαίνονται από ανοικτό, ελαφρώς ρόδινο, βιολετί μέχρι σκούρο μοβ στο χρώμα των μαύρων σταφυλιών.
Ο Αμέθυστος αποτελεί αγαπημένο μας πέτρωμα για την κατασκευή κοσμημάτων και τον χρησιμοποιούμε σε όλες του τις εκδοχές, ακατέργαστα chips, μπαλίτσες, κατεργασμένο κλπ.