Ανακαλύψτε τα υπέροχα νυφικά κοσμήματα μας με μαργαριτάρια, swarovski crystals και ημιπολύτιμους λίθους σε καταπληκτικές τιμές!

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Συμβουλές Feng Shui

Πρόσφατα μια φίλη της crystal & pepper ζήτησε τη συμβουλή μας πάνω σε θέματα Feng Shui.
Παρακάτω παραθέτουμε τις συμβουλές μας σχετικά με τα ερωτήματα που μας έθεσε. Μπορεί να φανούν και σε εσάς χρήσιμα:


ΕΡΩΤΗΣΗ:
"ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΠΕΔΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ?"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κάθε χώρος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Οι δονήσεις και η ροή της ενέργειας μέσα σε αυτόν διαμορφώνονται από ένα σύνολο στοιχείων, όπως τα αντικείμενα που επιλέγουμε, τα χρώματα, αλλά και η ίδια η ενέργεια των ανθρώπων που ζουν σε ένα χώρο.
Αλλά και ο ίδιος ο χώρος φέρει την δική του 'μνήμή' ενεργειας εάν δεν έχει 'καθαριστεί' ποτέ ενεργειακά. Βάσει λοιπον αυτών των δεδομένων είναι σκόπιμο να δείτε συνολικά τον χώρο σας ως δοχείο ενέργειας, και έτσι θα μπορέσετε να ενσωματώσετε και τις αλλαγές στην τοποθέτηση των επίπλων ή των καθρεπτών.
Οι γενικές αρχές που αφορούν το πρώτο ερώτημά σας, δηλαδή την χρήση των καθρεπτών είναι οι εξής:
- Είναι προτιμότερο να μην τοποθετούνται απέναντι από την είσοδο λουτρού ή τουαλέτας.
- Επίσης αποφεύγουμε συνήθως να τοποθετούμε καθρέπτες στο τέλος πολύ μακριών διαδρόμων, καθώς και σε χώρους γραφείων
- Το σχήμα και το μέγεθός τους πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να αντανακλούν σωστά το είδωλό μας, χωρίς παραμορφώσεις. Δεν πρέπει να είναι σπασμένοι, φθαρμένοι, παλαιωμένοι, ή σε μικρά κομμάτια που αντικατοπτρίζουν το σύνολο μας κατακερματισμένο.
- Καλό θα είναι να αποφεύγεται η χρήση τους μέσα στο υπνοδωμάτιο. Στην περίπτωση που υπάρχει ήδη ένας καθρέπτης, προτιμότερο θα είναι να καλύπτεταιι με ένα μεγάλο ύφασμα ειδικά όταν κοιμόμαστε.
- Επίσης αποφεύγουμε να τοποθετούμε έναν καθρέπτη σε σημείο οπου αντανακλά ένα άσχημο είδωλο π.χ. αντανάκλαση γειτονικού σπιτιού μέσα από παράθυρο ή κάποια άσχημη θέα.

Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, σχετικά με την είσοδο και την τοποθέτηση του καναπέ:
- Συνήθως ο καναπές τοποθετείται με την πλάτη του να ακουμπά σε τοιχο και όχι προς την πόρτα της εισόδου. Εάν ο χώρος δεν επιτρέπει την τοποθέτησή του σε τοίχο, καλό θα είναι να βάλετε ένα στενόμακρο τραπέζι - πάγκο πίσω από τον καναπέ και να τοποθετήσετε φυτά πάνω σε αυτό, ώστε να δημιουργεί μια νοητή 'πλάτη' πίσω του.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας οτι αυτές οι γενικές αρχές μπορεί να διαφοροποιούνται από χώρο σε χώρο, και καλό θα ήταν, εάν πραγματικά θέλετε να δείτε κάποια σημαντική αλλαγή στην ενέργεια του σπιτιού σας, να μας ζητήσετε μια πιο εξειδικευμένη μελέτη που θα αφορά μόνο το δικό σας χώρο, αλλά και να 'καθαρίσετε' ενεργειακά τον χώρο σας με τη βοήθεια ενός ειδικού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.crystalpepper.gr/