Ανακαλύψτε τα υπέροχα νυφικά κοσμήματα μας με μαργαριτάρια, swarovsky crystals και ημιπολύτιμους λίθους σε καταπληκτικές τιμές!

Wednesday, July 7, 2010

Αγαπημένη Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα από τα κυριότερα και τα πιο γνωστά βότανα που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, στη βοτανοθεραπεία, στις καλλυντικές και φαρμακευτικές κρέμες. Είναι ένα φυτό που μπορείς εύκολα να το βρεις και, αν και τόσο γνωστό και εύκολο, έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Εμείς οι αρωματοθεραπευτές το χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, σε μορφή αιθέριου ελαίου. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι πολύ οικονομικό και έχει πολλές χρήσεις. 'Εχει υπέροχο, χαλαρωτικό άρωμα. Είναι από τα ελάχιστα αιθέρια έλαια που μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στο δέρμα (τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι καυστικά και πρέπει να διαλύονται σε έλαιο βάσης, π.χ. αμυγδαλέλαιο, jojoba, αβοκάντο κ.ά., σε αναλογία περίπου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 100 ml έλαιο βάσης).
Η λεβάντα είναι πολύ φιλική προς το δέρμα, έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, αντισυπτική και αντιβακτηριακή δράση. Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο για να ηρεμήσει ένα δέρμα με σπυράκια, με μία σταγόνα σε ένα βαμβάκι. Βοηθά σε τσιμήματα, σε ερεθισμούς, στον έρπη. Εφαρμόζεται μόνο εξωτερικά και με προσοχή στην ποσότητα. Το αιθέριο έλαιο είναι πολύ συμπυκνωμένο, δηλαδή μια σταγόνα αρκεί για κάθε χρήση. Όταν εφαρμόζεται στο πρόσωπο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια από τις αναθυμιάσεις. Να μην έρχεται πολύ κοντά στα μάτια και γύρω από την περιοχή των ματιών.

Η λεβάντα στο μπάνιο, στο σφουγγάρι, στη μπανιέρα, στο αφρόλουτρο, μέσα σε μια κρέμα, κάνει πολύ ωραίο δέρμα, αλλά και βοηθάει να χαλαρώσει το σώμα από εντάσεις. Η θεραπευτική της δράση σε ενεργειακό επίπεδο, είναι να χαλαρώνει, να διώχνει τις εντάσεις και τα νεύρα, να ηρεμεί όλο το νευρικό σύστημα, διώχνει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες και βοηθά στις αϋπνίες.
Η λεβάντα συνδυάζεται και με άλλα αιθέρια έλαια, αλλά είναι εξαιρετική και μόνη της. Στην θεραπεία και στην πνευματική αναζήτηση η λεβάντα συνδυάζεται με τον λίθο αμέθυστο, για μια βαθιά θεραπεία, για διαλογισμό και για το άνοιγμα του τρίτου ματιού.
Στις καλλυντικές κρέμες μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και σε νεανικές επιδερμίδες. Χρησιμοποιείται πολύ στις ομοιοπαθητικές κρέμες καθώς μπορεί να θεραπεύσει το έκζεμα, τον κνησμό και πολλές παθήσεις του δέρματος.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο λεβάντας στην καθημερινότητα, στο νερό για το σφουγγάρισμα, σε πουγκάκια μια σταγόνα για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα και να φεύγει ο σκόρος, σε σπρέι με νερό για να ψεκάζετε το μαξιλάρι σας πριν κοιμηθείτε, η το δέρμα σας για να καταπραϋνεται.
Η λεβάντα απομακρύνει και πολλά είδη εντόμων. Ένα τρικ που ανακαλύψαμε τελευταία είναι οτι βάζοντας μέσα στα παπούτσια ένα βαμβάκι με μία σταγόνα λεβάντα και δεν θα ξαναμυρίσουν ποτε! Δοκιμάστε το!

No comments: